Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul site-ului si aplicatiilor mobile MementoGreen, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile. Aceste prevederi se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si cu O.U.G. nr.49/2019, privind activitatile de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, aprobata prin legea nr. 204 din 7 noiembrie 2019, si a legii nr. 38/2000 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere, si a O.U.G. nr. 27/2019 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgența a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale.

Accesarea si folosirea acestui site-ului si aplicatiilor mobile MementoGreen, implica acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor de mai jos. In cazul in care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la adresa email contact@mementogreen.com sau la numarul de telefon: +4 031 9909

 

TERMENI SI CONDITII

 1. Informatii generale

MementoGreen este brandul comercial sub care isi desfasoara activitatea de comert online cu servicii de transport persoane si servicii de curierat societatea Memento Bus Company SRL (MementoBUS), cu sediul in Bucuresti, str. Piata Charles de Gaulle nr. 15, et. 13, birou nr. 14, Sector 1, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/19250/16.11.2017, avand CUI – RO 38499596.

In calitate de proprietar/ administrator al site-ului mementogreen.com (Site) si al aplicatiilor mobile MementoGreen (aplicatii mobile), MementoBUS isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate (PC), Termenii si conditiile (TC), fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati. Clientul nu este obligat de prevederile Termenilor si Conditiilor care au fost modificate dupa ce comanda a fost facuta.

2. Definirea notiunilor utilizate

Vanzator – MementoBUS, compania care trimite catre partenerii cu flote auto comenzi ferme pentru efectuarea curselor si/sau prestarea serviciilor in sistem de curierat rapid, prin intermediul site-ului https://mementogreen.com sau prin aplicațiile mobile MementoGreen,.

Partener flota – orice comapanie detinatoare de flota auto aflata intr-o relatie contractuala cu MementoBUS, care presteaza servicii de transfer persoane in regim de transport alternativ sau inchiriere cu sofer sau servicii de curierat în numele și pe seama MementoBUS, in urma solicitarilor primite pe site-ul https://mementogreen.com sau prin aplicatiile mobile MementoGreen.

Expeditor – persoana fizica sau juridica care incheie un contract fizic sau la distanta cu MementoBUS pentru a beneficia de serviciile de curierat MementoGreen, prin apelarea acestora direct din platforma MementoGreen.

Client – poate fi orice persoana fizica cu deplina capacitate de exercitiu sau orice persoana juridica care are sau obtine acces intr-un cont dedicat de pe site-ul mementogreen.com sau din aplicatiile MementoGreen, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre MementoBUS.

Utilizator – poate fi orice persoana fizica cu deplina capacitate de exercitiu sau orice persoana juridica care isi face un Cont pe site-ul memetogreen.ro sau in aplicatiile mobile MementoGreen si care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii. Utilizatorul este responsabil de introducerea unor informatii corecte, complete si actualizate la crearea Contului.

Cumparator – poate fi orice Utilizator care plaseaza o Comanda, fie pentru serviciile de transport persoane in regim de transport alternativ sau in regim de inchiriere cu sofer, fie pentru serviciile de curierat.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Utilizator/Cumparator.

Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care intentioneaza sa le achizitioneze.

Site – magazinul online gazduit la adresa web yuga.ro si orice subdomeniu al acestuia.

Confirmare Comanda – reprezinta actiunea prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului mementogreen.com sau prin aplicatiile MementoGreen intentia sa de a contracta Servicii de pe Site sau din aplicatiile mobile MementoGreen.

Servicii – orice serviciu oferit spre vanzare pe Site; serviciile de transport persoane in regim de transport alternativ sau in regim de inchiriere cu sofer, dar si servicii de curierat rapid.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii cu privire la serviciile contractate sau complementare celor cumparate de pe Site sau din aplicatiile mobile, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Servicii, precum si alte comunicari precum cercetari de piata si sondaje de opinie.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Serviciu de catre MementoGreen Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate datele tehnice si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate pe Site si in aplicatiile mobile.

3. Raporturi contractuale

Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (pe cale electronica, prin email, telefon sau push notifications in aplicatiile mobile sau webpush in site) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea (push notification, webpush, email sau telefonica) primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii.

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul push notifications pe telefon, web push pe site, email si/sau SMS a notificarii de finalizare a prestarii serviciilor de transport persoane, fie in regim de transport alternativ sau de inchiriere, fie de expediere a Comenzii. MementoGreen nu considera sub nicio forma o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Cumparatorul devine beneficiarul Serviciilor comandate numai dupa confirmarea pick-up-ului de catre sofer, in cazul platii prin card, respectiv dupa efectuarea platii si semnarea documentelor de transport in cazul livrarii prin curier cu plata ramburs.

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site sau in aplicatiile mobile vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind asigurarile de accidente pentru calatori și bagaje aflate în autovehicul, precum si certificatul de garantie pentru Bunurile achizitionate, emis de catre expeditorii aflati intr-o relatie comerciala cu Vanzatorul, si trimise prin serviciul de curierat.

Oricarui Utilizator/Cumparator ii este permis accesul pe Site si in aplicatiile mobile in vederea efectuarii unei Comenzii. Totusi, pentru motive justificate, MementoGreen isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul temporar/nelimitat al unor Utilizatori/Cumparatori si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii acestuia s-ar putea aduce prejudicii de orice fel MementoGreen, partenerilor sau Clientilor sai.

Preturile/tarifele aferente Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. Pentru serviciile GreenCourier 2h si GreenCourier Standard preturile afisate reprezinta

Cumparatorul este singur si direct responsabil pentru orice eventuale costuri suplimentare va trebui sa suporte cu ocazia efectuarii platii, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON.

Informatiile folosite pe Site si in aplicatiile mobile pentru descrierea Serviciilor (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, fiind utilizate numai cu titlu de prezentare.

MementoGreen isi rezerva dreptul de a propune Cumparatorului, prin email sau printr-un push notification trimis in aplicatiile mobile, sa inscrie pe Site un Review legat de Serviciul achizitionat, spre a contribui astfel la mai buna informare a altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori.

4. Comenzi pentru serviciile de transport persoane

Clientul poate comanda Servicii de transport persoane sau curierat prin confirmarea traseului format dintr-un punct de plecare si un punct de sosire, Comanda urmand a fi finalizata dupa prestarea serviciului prin una dintre modalitatile de plata agreate inainte de plasarea comenzii (cu cardul sau in baza unui contract comercial). Odata confirmat traseul, un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista soferi disponibili pentru a prelua comanda. Plasarea unei Comenzi ferme pentru un Serviciu de transport, in lipsa finalizarii acesteia, nu atrage dupa sine facturarea acesteia. In cazul serviciilor de transport programate, in limita disponibilitatii soferilor, MementoGreen va rezerva automat Serviciul in baza traseului transmis prin intermediul site-ului sau prin aplicatiile mobile de catre Cumparator.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Totodata, permite astfel Vanzatorului sa il contacteze, prin orice mijloc agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

– datele furnizate de catre Client/Cumparator sunt incomplete si/sau incorecte.

De asemenea, in cazul in care banca emitenta a cardului Cumparatorului nu permite efectuarea platii sau procesatorul de carduri agreat de MementoGreen invalideaza tranzactia, Vanzatorul este indreptatit sa trimita cereri de plata catre aceasta pana cand contul asociat cardului Cumparatorului va fi debitat corespunzator.

4.1. Conditii de calatorie pe masinile din flota MementoGreen si din flotele partenere

MementoGreen pune la dispozitia clientilor sai un sistem de comanda servicii de transport persoane, cu respectarea urmatoarelor conditii:

 • Transportul se efectueaza numai in baza unei comenzi confirmate de soferii sau operatorii MementoGreen;
 • Comanda este valabila pentru destinatia si ora de plecare indicata de site-ul si aplicatiile MementoGreen sau precizate de client, in cazul comenzilor programate.
 • Neprezentarea la imbarcare este considerata renuntare la serviciile achizionate;
 • MementoGreen nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea la imbarcare a calatorilor, intarzierea acestora sau nerespectarea indicatiilor privind ora/locul de imbarcare;
 • Orele de imbarcare pot suferi modificari in functie de conditiile meteo, de trafic sau alte situatii obiective si sunt afisate in timp real in aplicatiei, odata plasata si confirmate comanda de catre un sofer MementoGreen;
 • Utilizatorii (pasagerii) care au ca destinatie aeroporturile de pe teritoriul Romaniei sau din strainatate trebuie sa se asigure ca plasarea comenzilor se face in timp util, astfel incat acestia sa ajunga la aeroport cu minimum 3 ore inainte de decolarea aeronavei; MementoGreen nu isi asuma nicio responsabilitate in privinta intarzierilor care pot conduce la pierderea zborului;
 • Transportul Utilizatorilor poate fi efectuat cu un autoturism, microbuz, minibus sau autocar, in functie tipul de comanda; la plasarea comenzii, Utilizatorii au vizibilitate pe tipul de masina disponibil/alocat;
 • Ocazional, direct sau prin intermediul partenerilor, MementoGreen poate rula campanii de discount; regulamentele acestor campanii vor fi comunicate via newsletter, website sau pe retelele sociale pe care compania activeaza, iar codurile de discount pot fi folosite direct in site-ul sau in aplicatiile MementoGreen;
 • Minorii nu pot calatori fara a se afla in compania unui adult.

4.2. Obligatiile Utilizatorului

Le este interzis Utilizatorilor:

 • Sa deterioreze mijlocul de transport in care se deplaseaza pana la destinatie, fiind obligati sa pastreze curatenia si integritatea acestuia, raspunzand material in cazul producerii unor daune;
 • Sa perturbe conducatorul auto de la indeplinirea in bune conditii a atributiilor acestora;
 • Fumatul, consumul bauturilor alcoolice sau al substantelor halucinogene si stupefiante sunt strict interzize;
 • Sa transporte produse inflamabile, periculoase sau explozive.

Toate pagubele cauzate de Utilizator mijlocului de transport il obliga pe acesta la inlocuirea totala a pagubei. Utilizatorul este obligat sa se conformeze legii tarii in care se afla.

4.3. Obligatiile Vanzatorului (prestatorului de servicii MementoGreen)

MementoGreen are obligatia:

 • Sa respecte dispozitiile legale aplicabile;
 • Sa asigure executarea serviciilor de transport persoane in conditii normale de legalitate, siguranta si calitate;
 • Sa ia toate masurile de siguranta necesare si sa asigure Utilizatorii ca bunurile acestora sunt transportate in conditii optime pe toata durata calatoriei;

5. Servicii de livrare/curierat

Vanzatorul va presta serviciile de curierat rapid in termen de 2 ore, respectiv in a doua zi de la plasarea comenzii, dupa gaz. In cazul in care exista probleme in executarea comenzii, Clientul va fi informat cu privire la acest aspect.

La preluarea coletelor, in caz de nevoie Clientul (expeditorul) acorda ajutor soferului MementoGreen in vederea transportului acestora pana la autovehicul.

Soferul MementoGreen nu va astepta mai mult de 10 minute inceperea procesului de ridicare a coletelor de la expeditor. In cazul in care la ora stabilita de acord coletele nu sunt gata, curierul poate pleca urmand ca ridicarea coletelor sa fie efectuata a doua zi.

5.1. Conditiile de prestare a Serviciilor MementoGreen sunt urmatoarele:

Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor contractate de la expeditorii aflati intr-o relatie comerciala cu MementoBUS, detinatorul brandului comercial MementoGreen, sunt afisate de acestia pe site-urile proprii, iar obligatia respectarii lor, precum si a oricaror alte conditii contractuale speciale aplicabile vanzarilor realizate de acestia, le apartine in integralitate. Cumparatorul este dator sa se informeze asupra tuturor conditiilor de comercializare a produselor comandate, care pot sa difere de la un Vanzator la altul.

5.2. Condiții de dimensiuni și greutate pentru colete

Dimensiunile și greutatile maxime acceptate ale trimiterii poştale:

 • 210 mm X 297 mm (format A4) pentru plicuri, greutate maximă 3 kg;
 • 30 cm x 30 cm x 30 cm pentru colete, greutate maximă 20 kg.

5.3. Obligatiile Clientului

Expeditorul aflat intr-o relatie comerciala cu Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Unii Parteneri Comerciali isi pot rezerva dreptul de a va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

5.4. Obligatiile Vanzatorului (prestatorului de servicii)

 • Sa preia comenzile pentru bunuri, atat timp cat bunurile sunt ambulate corespunzator de catre Partenerul Comercial si sunt pretabile pentru transportul cu un autoturism de mici dimenziuni (documente si colete de mici dimensiuni).
 • Sa livreze coletele doar in baza contra semnaturii destinatarului sau a unor persoane despre care se presupune pe baza circumstantelor ca sunt indreptatite la preluarea coletelor. Aici intra inainte de toate persoanele prezente in incaperile destinatarului.
 • Sa returneze returneze coletul Clientului Expeditor, daca acesta este refuzat de catre destinatar sau daca destinatarului nu este present la adresa de destinatie.
 • Vanzatorul isi asuma responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea bunurilor in cazul bunurilor preluate pentru livrare de la Partenerii Comerciali, persoane fizice sau juridice. De asemenea, nu isi asuma responsabilitatea pentru transporturile ce nu au putut fi finalizate cu predarea coletelor din vina clientilor destinatori (nu a putut fi stabilit un contact, nu s-a aflat nimeni la adresa, adresa de livrare incorecta). Totodata, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru retinerea coletelor de catre autoritatile de control (politie, vama etc.).

6. Dreptul de retragere

Aceste prevederi se completeaza cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Conform OUG 34/2014, Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contract, fara a preciza motivele si fara a suporta penalitati, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la ziua la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, in posesia fizica a produselor sau a documentelor care confirma dreptul de a beneficia de Servicii.

Conditiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, definite in art 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Intrucat in cazul vanzarilor la distanta Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile expediate de catre expeditorii MementoBUS inaintea de incheierea contractului, acestuia i se permite sa testeze si sa verifice Bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor si daca acest lucru este mentionat clar in termenii si conditiile expeditorului.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

 • contractele de prestari servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de retragere in acest caz;
 • furnizarea de servicii al caror pret depinde de nivelul cererii in raport cu conditiile de trafic la un moment dat din cursul zilei.

In cazul in care un Serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, dupa confirmarea in prealabil a Comenzii, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt prin email, push notification, webpush, telefon, in cel mai scurt timp.

7. Plata Serviciilor, restituiri, reclamatii

Modalitatile de plata sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii din aplicatiile MementoGreen. Pe baza informatiilor detinute de MementoGreen si a celor furnizate de Cumparator, va fi emisa o factura pentru bunurile livrate.

In cazul serviciilor de curierat, coletele vor fi insotite de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc, singurul raspunzator de existenta acestora fiind expeditorul in numele caruia se face expeditia.

Clientul este de acord sa plateasca orice alte costuri suportate de MementoGreen, care rezulta din următoarele fapte comise de Utilizator: anularea comenzii sau nerespectarea de către Utilizator a legislatiei, regulilor, regulamentelor sau ordonante pe durata folosirii Serviciilor MementoGreen. Clientul autorizează MementoGreen sa debiteze automat aceste sume de pe cardul Clientului sau, respectiv, sa taxeze alte sume de bani de la Client, in cazul optiunilor de plata agreate prin contract.

Beneficiarul platilor este Vanzatorul. Clientul este de acord ca Vanzatorul sa raspunda la eventualele reclamatii legate de platile catre Vanzator.

Daca Clientul disputa orice tranzactie taxata prin metoda de plata aleasa de Client, Clientul trebuie sa contacteze MementoGreen in termen de 7 zile lucratoare.

Platile pentru serviciile MementoGreen sunt nereturnabile, exceptie facand situatiile contrare prevazute in acest sens prin prezentul contract sau in temeiul legislatiei in vigoare. Returnarile de bani vor fi efectuate in conturile din care s-au facut platile, in cazul Clientilor persoane fizice, sau in conturile indicate, in cazul Clientilor persoane juridice ce au o relatie contractuala directa cu Vanzatorul.

In cazul Bunurilor expediate de catre expeditori prin intermediul Serviciilor MementoGreen cu achitare ramburs, restituirile se vor face in contul bancar transmis de client.

Expeditorii vor putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute.

Orice reclamatie a Cumparatorului legata de calitatea serviciilor vandute de Vanzator va fi trimisa catre Vanzator in termen de 7 zile lucratoare, urmand ca acesta sa o solutioneze intern sau impreuna cu partenerii sai, operatorii de flote sau expeditorii de bunuri.

8. Drepturi de autor

Vizitatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarca/utiliza in alt scop, decat cel dedicat plasarii de comezni pentru transport persoane sau bunuri, continutul site-ului si aplicatiilor mobile MementoGreen, total sau partial, si nici imagini, descrieri, elemente grafice, fara acordul scris al administratorului, intrucat reprezinta proprietatea acestuia si astfel de actiuni ar reprezenta o incalcare a legislatiei privind dreptul de autor si a legilor referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

Utilizatorii site-ului si ai aplicatiilor mobile au dreptul sa vizualizeze Site-ul si aplicatiile mobile pe monitorul calculatorului, al telefonului mobil sau al oricarui alt dispozitiv, sa tipareasca parti ale continutului Site-ului pe suport de hartie si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.